top of page

Sokak Fotoğrafı Nedir?

¡Sokak fotoğrafı sokaklar, caddeler, metro ve tren istasyonları, otobüs terminalleri, hava alanları, plajlar, müzeler vb. aklınıza gelebilecek her kamusal alanda kişinin ilgi alanları doğrultusunda çektiği fotoğraflara verilen isimdir. Kısacası insana dair her şeyin fotoğraflanarak kayıt altına alınmasıdır. Sokak fotoğrafı sokaklar, caddeler, metro ve tren istasyonları, otobüs terminalleri, hava alanları, plajlar, müzeler vb. aklınıza gelebilecek her kamusal alanda kişinin ilgi alanları doğrultusunda çektiği fotoğraflara verilen isimdir. Kısacası insana dair her şeyin fotoğraflanarak kayıt altına alınmasıdır.


¡Sokak fotoğrafı gerçekten de insanın günlük hayatını kayıt altına almaktır. Bu sebepten ötürü belgesel fotoğraf ile kesiştiği noktalar bulunmaktadır. Bizim gibi gelişimini tamamlamamış ülkeler için sokak fotoğrafçılığının öneminin çok büyük olduğuna inanıyorum. Çünkü özellikle son 15-20 yılda içinde yaşadığımız şehirler (sebeplerine bu sununun konusu olmadığı için girmiyorum. ) gerek fiziki, gerekse de demografik açıdan sürekli bir değişime uğramıştır. Bu şehirlerde yaşayan insanlar olarak değişimi anı anına hissedemeyebiliyoruz. Bununla birlikte bu şehirlerde eski çektiğimiz ya da çekilen fotoğraflara baktığımızda bahsettiğimiz değişimi daha iyi görebilir, sokak fotoğrafının bizler için ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz.







48 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Neden fotoğraf çekeriz?

Neden fotoğraf çekeriz? Fotoğraf çekmek, hayatımızın önemli anlarını, sevdiklerimizi, güzel manzaraları veya ilginç olayları ölümsüzleştirmenin bir yoludur. Fotoğraf, bize geçmişi hatırlatan, geleceğe

bottom of page