top of page
ANAFOD Fotoğrafınla Gel - Gılcan Mete Delibay 'Buluşma'
01:48:56

ANAFOD Fotoğrafınla Gel - Gılcan Mete Delibay 'Buluşma'

Buluşma anı unutulmayacak hatıralar arasında önemli bir yer alır. Her şehrin alışılagelmiş buluşma veya kavuşma noktaları vardır. Meydanlar, iskeleler, parklar, havalimanı, otogar gibi o şehrin simgesel alanları herkes tarafından bilinir, bilindiği kabul edilir. Bu yerler özeldir, çünkü orada bir arkadaş, eş veya sevgili beklenir. GILCAN METE DELİBAY KİMDİR? Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümü mezunudur. İki Günde Devri Alem Fotoğrafçılık Kulübü kurucu üyesi ve Düşler Atölyesi Fotoğraf eğitim kulübü kurucusudur. 2016-2017 yılları arasında Sony Türkiye Marka elçiliği, 2018-2020 yıllarında Olympus Fotoğraf Makinesi Türkiye marka elçiliği yapmıştır. Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Koleji’nde 3 yıl, Trakya Koleji’nde 1 yıl fotoğrafçılık eğitmenliği yapmıştır. 3 kişisel sergi, 10’dan fazla karma sergide yer almış, 50’den fazla toplantıda dernek, üniversite, lise ve STK’larında fotoğrafçılık konferansları vermiştir. 2019-2020-2021 yıllarında 3 yıl üst üste Sami Güner fotoğraf turlarını kazanarak, 15. Sami Güner Kupasını kazanmıştır. Portfolyalarını Siyah Beyaz, Renkli, Art Photogaraphy olarak toplamıştır. Yayınları arasında ‘Fotoğrafın Evrimsel Sancıları’, ‘Fotoğrafta Arayış’, ‘Ters Işıkta ve 45 Derece Işıklarda Harika Çekimler İçin İp Uçları’ bulunmaktadır. Ayrıca ‘Yol’ adında bir dijital kataloğu bulunmaktadır. Halen 10 Logos Fotoğraf Atölyesi ile birlikte öğrenciler yetiştirmekte, fotoğraf gösterileri ve sunumları gerçekleştirmektedir.
ANAFOD - Özcan Yurdalan 'Antroposen Çağ'dan Belgesel Hikayeler'
01:47:03

ANAFOD - Özcan Yurdalan 'Antroposen Çağ'dan Belgesel Hikayeler'

Özcan Yurdalan "Antroposen Çağdan Belgesel Hikayeler"i anlatıyor. İlk aşamada tamamlanan 34 hikayenin yer aldığı siteyi tanıtacak. Geniş katılımlı editoryal çalışmaların ortaya çıkışını ve gelişim sürecini anlatacak. İklim krizini ele alan görsel hikayeler üstüne örnekler paylaşacak ANTROPOSEN ÇAĞDAN BELGESEL HİKAYELER ORTAKLAŞA EDİTORYAL BİR FOTOĞRAF ÇALIŞMASI 2021 – 2024 Bu çalışma iklim değişikliğinin küresel bir kriz haline geldiği dönemde gündemimize girdi. Ülkenin farklı yerlerinde yaşayan fotoğrafçılar, çevrelerindeki değişimleri ele almak üzere bu uzun süreli editoryal çalışma için sanal ortamda bir araya geldi. İlk aşamada bilim insanlarının, aktivistlerin, iklim konularında çalışan araştırmacıların fotoğrafçılar için hazırladıkları sunumlar/konuşmalar izlendi. Ardından iklim krizinin ülkemizdeki sonuçlarına bakan fotoğrafçılar sebeplerini de anlamaya çalışarak işe başladılar. Bu geniş katılımlı editoryal çalışma, yaşamakta olduğumuz küresel krize teker teker ve hep birlikte bakmamıza vesile oldu. Dünyada iklim sorunlarıyla uzun süredir ilgilenen pek çok fotoğrafçı var. Amacımız bunları çoğaltmak, hep birlikte dikkatimizi ekolojik yıkıma çekmek. İlk gruptaki 34 fotoğraflı belgesel hikayeyi www.fotografliantroposenhikayeler adlı sitede yayınladık. Çalışmaya devam ediyoruz, yeni belgesel hikayelerle sesimizi çoğaltmak istiyoruz, sizi de bekleriz. ÖZCAN YURDALAN 1955 Yılında Adana’da doğdu. 1977’de AFSAD (Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği) kurucuları arasında yer aldı. 1980’e kadar çeşitli gazete, dergilerde çalıştı. 1999 yılında çocuklarla fotoğraf atölyelerini başlatan ve metodolojisini oluşturan grubun içindeydi. 2004 yılında Fotoğraf Vakfı, 2005 yılında Nar Fotoğraf Ajansı kurucuları arasında yer aldı. Güncel görsel hikayeler derlemek amacıyla çok sayıda fotoğrafçının katılımıyla editoryal fotoğraf çalışmaları düzenliyor. Yayınlanmış sekiz seyahatnamesi, bir seyahat denemeleri kitabı, bir belgesel fotoğraf ve fotoröportaj metodolojisi kitabı, bir de Gezi Direnişini konu alan fotoğraf/metin derlemesi bulunuyor. Çok sayıda ortak kitapta fotoğrafları ve yazıları yayınlandı. Karma ve kişisel sergiler açtı, çok sayıda projeksiyon sunumu gerçekleştirdi. Onur Kurullarına ve ödüllere değer görüldü. Çeşitli kentlerde çocuklarla fotoğraf atölyeleri, uygulamalı belgesel fotoğraf seminerleri ve gezi yazarlığı seminerleri düzenliyor. Fotoğraf kuramına ve seyahat kültürüne ilişkin çalışmalar yapıyor.
ANAFOD - Yusuf Aslan 'Hiç Kimsenin Plajı'
01:24:24

ANAFOD - Yusuf Aslan 'Hiç Kimsenin Plajı'

HİÇ KİMSENİN PLAJI Bu çalışma bir plajın tanıklığı üzerinden, o plajın bulunduğu coğrafyayı, o coğrafyada olup bitenleri anlama ve adlandırma çabasıdır. Bir başka türlü söylemek gerekirse, minimal bir fotoğrafın mikro öznesi üzerinden fotoğrafın tamamına dair birlikte laf edebilme gayretidir. “Hiç Kimsenin Plajı” memleketin özetidir. YUSUF ASLAN ......... Kimdir? Öğretmen. İlk ve orta öğrenimini Sivas’ta, Öğretmen okulunu Savaştepe’de tamamladı. Gazetecilik ve Halkla İlişkiler okudu. Sivas, Aydın ve Almanya ’da öğretmen olarak çalıştı. Bir dönem Kuşadası Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği’nin (KUFSAD) başkanlığı yapmış ve bu süreçte Kuşadası Fotoğraf Günleri’nin düzenlenmesinde sorumluluk almıştır. Biri Der Spigel’in kapağında yer almak üzere, batı ülkeleri basınında haber fotoğrafları yayınlandı. Van Depremi, Gezi Parkı ve Soma Maden Faciası çalışmalarıyla Sami Güner Kupasını aldı. Hollanda Haber Ajansı’nın Avrupa’nın mülteciler karşısındaki tutumunu insan hikâyeleri üzerinden eleştiren, “Avrupa: Kale Kapısı” projesinde çalıştı. Bodrum-Dikili arasında kıyılarda mültecilerin geride bıraktıkları eşyalar ve fotoğraflar (Aykan Özener’le birlikte) Uluslararası Fotoİstanbul Festivalinde sergilendi. Özcan Yurdalan’la birlikte “Mülteci Müzesi” adı altında bir enstalasyon çalışması gerçekleştirdi. TFSF’nin (Türkiye Fotoğraf Federasyonu) 2018-2019 yıllarında gerçekleştirdiği MGH-(Memleketimden Görsel Hikayeler) çalışmasında Özcan Yurdalan ve Aykan Özener’le birlikte editör olarak çalıştı. * Ortaklaşa Bir Editoryal Fotoğraf Çalışması olan “Korona Günlerinde Fotoğraf” projesinde editör olarak yer aldı. ** Ulusal ve uluslararası alanda yapılan fotoğraf festivallerinde sergi ve gösterileriyle yer aldı. Dergi ve kitaplarda fotoğrafları yayınlandı. “Antroposen Çağdan Belgesel Hikayeler” projesinde editör olarak çalıştı. “İçinden Balık Geçen Ev” çalışmasıyla bu projede yer aldı. Özcan Yurdalan’ın projelendirdiği sergi, kitap ve mahalle şenliğine dönüşen “Hatırlayan Mahalle”, “Geçmişten Bakınca” çalışmalarında yer aldı. Soma, Antakya, Nurhak ve Kuşadası’nda çocuklarla fotoğraf atölyelerinde çalıştı
bottom of page