top of page
ANAFOD - Merih Akoğul 'Söz ile Görüntünün Buluşması' Sunum ve Söyleşisi
02:16:51

ANAFOD - Merih Akoğul 'Söz ile Görüntünün Buluşması' Sunum ve Söyleşisi

MERİH AKOĞUL "Söz ile Görüntünün Buluşması" Özellikle fotoğraf ile şiir birbirlerine çok benzerler. İkisi de söyleyeceklerini az, öz ve etkili biçimde dışa vururlar. Ve en önemlisi hafızamızda uzun süre yer edinirler. Yazının sınırları nerede biter, fotoğrafın sınırları nerede başlar. Fotoğrafın sözcüklerle açıklanması ne kadar önemli? Tarifi yapılan fotoğraf daha iyi mi kavranır? İki özel dal; iki muhteşem alan: Yazı ve Fotoğraf. Sanki her ikisi de dünyayı kavramak ve olan biteni insanlarla paylaşmak için yeryüzüne indirildiler. Merih Akoğul, bu söyleşisinde, söz ve görüntü dünyasının birbiriyle kesiştiği ve ayrıldığı yerleri örnekler eşliğinde anlatacak. Merih Akoğul, 1963 yılında İstanbul'da doğdu. Fotoğraf çekmeye 1977 yılında başladı. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Ana Sanat Dalı'nı 1985 yılında bitirdi. 'Grup 9' fotoğraf grubunu kurdu. Birçok dia gösterisi gerçekleştirdi, karma sergilere katıldı. Edebiyat ve müzik dergilerinde fotoğraf yönetmenliği yaptı. Reklam sektöründe tanıtım fotoğrafçısı ve yazar olarak çalıştı. Fotoğrafları ve fotoğraf kuramı üzerine yazıları, birçok gazete ve dergide yayımlandı. Seminer, sempozyum ve açıkoturumlara katıldı; bildiriler sundu, paneller yönetti, seçici kurullarda yer aldı. Çeşitli özel kurumlarda eğitmenlik, özel radyolarda kültür ve sanat programları, televizyon programlarında sanat danışmanlığı yaptı. Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü'nde öğretim görevlisi olan Akoğul, Bilgi Üniversitesi-Bilgi Eğitim ve Bir Kültür Sanat Merkezi'nde atölye eğitmenliği yapmakta, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü, Fotoğrafevi ve Eyüboğlu Eğitim Kurumları'nda dersler vermektedir.1992 yılında 'Son Dokunuş' 1995 yılında 'Kuğunun Ölümü' isimlerini taşıyan iki şiir kitabı; 1999'da 'Klasikler', 2001 yılında 'Bronz Askerler' ve 'Klasikler/Neo-klasikler', 2002 yılında da 'Başarmak' fotoğraf albümleri yayımlanmıştır.
ANAFOD - Enver Çiçek, Fisun Arabacı ve Melih Bağcı 'Üye Sunumları'
02:01:20

ANAFOD - Enver Çiçek, Fisun Arabacı ve Melih Bağcı 'Üye Sunumları'

ENVER ÇİÇEK 1974 yılında Sivas’ta doğdu. Evli üç çocuk babası halen Sivas'ta ikamet etmektedir. Ülke içinde bir çok şehirde ve ülke dışında inşaat firmalarıyla proje bazlı topograf (harita ölçüm uzmanı) olarak çalışmaktadır. Fotoğrafçılığı hobi amaçlı yapmaktadır. FİSUN ARABACI 1959 yılında Bursa da doğdu, 1978 yılında Erenköy Kız Lisesi'nden mezun oldu. Emekli bankacı olan Fisun Arabacı, 2003-2005 yılları arasında Fotoğraf Evi'nde Ara Güler, Prof. Sabit Kalfagil, Prof. Melih Akoğul, Haluk Çobanoğlu gibi usta fotoğraf sanatçıları ve eğitmenlerden eğitimler aldı. Anadolu Üniversitesi A.Ö. Fakültesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık programını bitirdi. Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonunun EFİAP-B unvanına ve Photographic Society of America ( Amerika Fotoğraf Topluluğu) PPSA, IAAP-T unvanlarına sahiptir. Dünyanın çeşitli ülkelerinde ve ülkemizin çeşitli yörelerinde çektiği fotoğraflardan oluşan geniş bir arşivi bulunmaktadır. 2017 ve 2020 yıllarında 2 adet e-kitabı yayınlandı. (www.sayisalkitap.com) Çeşitli uluslararası yarışmalardan madalyalar ve ödüller aldı. 2012 ve 2017 yıllarında iki adet kişisel sergi açtı, birçok karma sergi ve ANAFOD başta olmak üzere çeşitli projelere iştirak etti. Fisun Arabacı, evli ve iki çocuk sahibi olup, ANAFOD ve PHOTOGRAPHY VOYAGERS üyesidir. MELİH BAĞCI Melih Bağcı 1969 Ankara doğumludur. İlk orta ve lise eğitiminden sonra İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliğinden mezun olmuştur. 2015 yılından beri dijital fotoğraf ile ilgilenmektedir. 2017 yılından beri Anafod üyesidir. Özellikle gece ve uzun pozlama fotoğrafçılığıyla ilgilidir. 2021 yılından beri Foton, 2023 yılından beri WPF (World Press Fedaration) üyesidir. Üyemizin çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceleri bulunmaktadır.
ANAFOD Fotoğrafınla Gel - Ercan Arslan 'İnsana Dair'
02:32:29

ANAFOD Fotoğrafınla Gel - Ercan Arslan 'İnsana Dair'

ERCAN ARSLAN 1970 doğumlu olan Ercan Arslan,1997 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi GSF Fotoğraf Bölümünden mezun oldu. 2019 yılında MSGSÜ’de Yüksek Lisansını, tamamladı.1993 -2023 yılları arasında MilliyetGazetesi’ndeFoto Muhabirive Fotoğraf editörü olarak görev yaptı. Arslan, MSGSÜ Fotoğraf Bölümü, YTÜ Fotoğraf- Video Bölümünde “Basın Fotoğrafı” ve “Belgesel fotoğraf” dersleri vermektedir. Arslan’ın, açtığı kişisel fotoğraf sergilerinden bazıları; “Doğuya Dokunmak” / Güney Kore, “Su ile Gelen Kültür” / İstanbul, “Perdedeki Kadınlar” / İstanbul, “Mal Pazarı “/ Bursa, “Oksijen” / İstanbul. Arslan’ın katıldığı karma fotoğraf sergilerden bazıları; Ara Gülerve İzzet Keribarile “Kadına Dair” / İstanbul Aralarında Ara Güler’inde olduğu beş fotoğrafçı ile İtalya‘da “Öteki İstanbul” Yine aralarında Ara Güler’inde olduğu beş fotoğrafçı ile Güney Kore’de “İpek Yolu” sergileri. Televizyon; Ercan Arslan, 2013 yılında World Travel Channel da “Şimdi Fotoğraf Zamanı” adlı 21 bölümlük bir televizyon programı hazırlayıp sundu. Kitap; “Doğuya Dokunmak” (Ercan Arslan-Kamil Fırat) Aldığı Ödüllerden bazıları; 2011 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti “Yılın Fotoğrafçısı” ödülü, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği “Avrupa Birliği Ödülü 1.lik”, Getty İmages Fotoğraf “Başarı Ödülü” Ercan Arslan; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve İFSAK Onur üyesidir.
ANAFOD - Dostlar Fotoğraf Grubu "İklimler Değişirken Türkiye" Sunum ve Söyleşisi
01:43:39

ANAFOD - Dostlar Fotoğraf Grubu "İklimler Değişirken Türkiye" Sunum ve Söyleşisi

İKLİMLER DEĞİŞİRKEN TÜRKİYE Küresel düzeyde yapılan araştırmalara göre iklim değişikliği ve etkileri birçok insan tarafından ya bilinmiyor ya da bir kriz olarak görülmüyor. Yapılan birçok araştırma, bu krizin şimdiden çok fazla insanı etkilediğini ve önlem alınmazsa krizin boyutunun artacağını ortaya koymakta. ‘’İklimler Değişirken Türkiye’’ kitabı; sosyal sorumluluk bilinciyle bu krize dair farkındalığı arttırmak amacıyla ortaya çıkan kolektif bir çalışma ürünüdür. Ön sözünü değerli akademisyen Prof.Dr. Ali Demirsoy’un yazdığı, fotoğraf sanatçıları, akademisyenler ve yazarlar (105 katılımcı) tarafından hazırlanan bu kitap ile amacımız hem bir bilinç yaratma hem de gelecek nesillere kalıcı bir belge bırakmaktır. FOTOĞRAFLAR Ahmet Doğan Ataman - Ahmet Yavuzçehre - Ahmet Yılmaz - Ahu Akbaş - Akın Gedik - Ali İhsan Öztürk - Ali Karacan - Arzu Eygay - Aydanur Atamdede - Aykut Fırat - Ayşe Sümer - Barkın Er - Baytekin Kara - Berrin Kocayurt - Burcu Akçakaya - Burcu Yüceşen - Celal Deniz - Cem Ersoy - Cem Önal – Cem Özer-Cengiz Candurmaz - Cihangir Zeybek - Deniz Muzaffer Gökmen - Durmuş Üner - Ela Eryılmaz - Elif Gürel - Elmas Çumcu - Ercan Öztürk - Erhan Köken - Ethem Göksu - Eyüp Demir - Fahriye Okay - Faruk Akbaş - Fatih Kösebalaban - Fatih Oktay - Feramuz Kaya - Feyza Umaysız - Figen Gündüz - Filiz Salaçin - Funda Öztürk - Gökçe Coşkun - Gökhan Korkmazgil - Gürkan Bozkır - Gürol Murabıt - Hafize Zorlu - Haluk Pektaş - İhsan Gerçelman - İpek Candurmaz - İskender Selçuk - Kenan Elçi - Koray Ürkmez - Kürşat Akbay - Levent Fidan - Levent Solak - M.Necati Kanalıcı - Mehmet Akıncı - Mehmet Ali Yükselen - Melisa Evin - Meltem Özulu - Meral Okay - Muhammed Kösen - Muhsin Aydın - Murat Topal - Mustafa Kılıç - Mutlu Ekiz - Nebahat Yiğit - Nermin Atalay - Nezih Başgelen - Nurcan Önen - Nurettin Boydak - Neşe Kayardı - Oktay Demirkesen - Osman Turgut - Ömer Açar - Özge Aslankara - Özkan Olcay - Rıfat Özdemir - Samim Saka - Sati Güder - Savaş Zorlu - Selami Türk - Selman Vefa Yıldırım - Serdar Aydın - Seyit Konyalı - Sezin Gökgün - Sırrı Göçen - Sıtkı Fırat - Süleyman İnal - Şevki Silan - Şule Çivi Fidan - Tamer Günal - Tarkan Bozüyük - Tuğrul Tekbulut - Uğur Çaçaron - Ümit Erdem - Yağmur Battal - Yılmaz Aynalı ARAŞTIRMA ve YAZILAR Yazı Editörü Prof. Dr. Ömer Korkmaz - Bige Saygıner - Erkut Erdoğan - Figen Gündüz - Gökçe Coşkun - Hürmüz Yeniceli - Gökhan Korkmazgil - Nezih Başgelen - Sati Güder- Selman Vefa Yıldırım - Şafak Uçar - Tunç Yücel - Yağmur Batta l- Yusuf Tolga Durmuş
bottom of page