top of page
ANAFOD Fotoğrafınla Gel - Serkan Turaç 'Fotoğraf Dediğin Bence..'
02:09:00

ANAFOD Fotoğrafınla Gel - Serkan Turaç 'Fotoğraf Dediğin Bence..'

Serkan Turaç KİMDİR? Fotoğrafçı / Yönetmen www.serkanturac.com www.akyafilm.com Öğrenimini Reklam ve Halkla İlişkiler üzerine tamamdı. Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümünü ardından Temel Basın Fotoğrafçılığı eğitimi aldı. 1990 yıların başında Fotoğrafa yerel bir gazetede başladı. Çeşitli ulusal ve uluslararası dergi, gazeteler ve internet sitelerinde röportajları, yazıları ve de fotoğrafları yayımlandı. Yurtiçi ve yurtdışında karma fotoğraf sergilerine katıldı ve çeşitli dereceler aldı. Ulusal ve Uluslararası alanda Fotoğraf ve sinema jüri üyeliği bulunmakta. Belgesel, Kısa ve Uzun sinema projelerinde bulundu. Tasarımsal alanda dereceleri bulunmaktadır. Fotoğraf seminerlerine çeşitli şirketlerin kulüpleri, dernekler, üniversiteler ve liselerde devam etti. Türkiye’de sergi, söyleşi, kitap ve gösteriler hazırladı. Bodrum Kısa Film atölyesini kurdu. Çalışmalarını Türkiye’nin çeşitli yerlerinde sürdürmektedir. İFSAK ‘da (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Derneği) uzun yıllar çeşitli görevler aldı. Yönetim Kurullarında bulundu. İFSAK eğitim birimi ve dergisinde görevler yaptı. Dört yıl başkan yardımcılığı görevinden sonra 2013-2015 İFSAK Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. İFSAK ve TFSF delegeliğinin yanı sıra, eğitim kitabında da görev alarak bölümler yazdı. Zemheri İstanbul, Halkarnas Mirror fotoğraf kitaplarının yanında görsel alanda fotoğraf kitap çalışmaları ve editörlükleri devam etmekte. Halen aktif olarak fotoğraf ve sinema seminerleri vermektedir. FIAP fotoğraf sanatı uluslararası fedarasyonu (Fédération Internationale de l'Art Photographique) EFIAP/b ünvanı GPU (Global Photographers International) tarafından ZEUS unvanı bulunmakta. Fotoğraf, video ve film çalışmalarına Akya film çatısı altında devam etmektedir. Türkiye’de, İFSAK, üyesi Sille Sanat Sarayı’nın, Muş Fotoğraf Sanatı Derneği’nin ve Halikarnas BOFSAD’ın Onur üyesidir.
ANAFOD Ozan Çağman 'Ürün Fotoğrafçılığında Örnekler' ve Herman Kavak 'Denge Sizsiniz' Üye Sunumları
59:26

ANAFOD Ozan Çağman 'Ürün Fotoğrafçılığında Örnekler' ve Herman Kavak 'Denge Sizsiniz' Üye Sunumları

Ozan Çağman 1978 de İstanbul’da doğdum. Akdeniz Üniversitesinde öğretim gördükten sonra dış ticaret alanında çalıştım. Fotoğrafla gerçek anlamda 2014 yılında tanıştım. Amatör olarak farklı temalarda fotoğraflar çektim. 2015 yılında ANAFOD üyesi oldum. ANAFOD’ da birçok duayen fotoğrafçı ve eğitmenle tanışma ve projelerde yer alma fırsatım oldu. 2018 yılında ufak bir stüdyo kurdum ve stüdyo fotoğrafı deneyimi kazanmayı hedefledim. Tamamen amatör başladığım stüdyo çalışmalarında eksiklerimi görme ve telafi etme şansım oldu. 2019’dan itibaren profesyonel ürün fotoğrafı çekimlerine başladım. Bu çalışmalarında elde ettiği deneyimler, fotoğrafçılıkla ilgili bakış açısını daha da derinleştirdi. Sanatsal ve teknik yetkinliklerimi geliştirebilmek için MSGSÜ’ de fotoğraf eğitimine başladım. Her geçen gün kendimi daha fazla geliştirmeyi hedefleyerek çalışmalarımı sürdürmekteyim. Herman Kavak 1954 İstanbul- Beşiktaş’ta doğdu, Baba’dan ayakkabıcı ve ayakkabı tasarımcısı. En büyük şansı; Kuşaklar boyu, sanatın birçok dalında faaliyet göstermiş, sanata ve yaratıcılığa önem veren aile bireylerine sahip olması. Fotoğrafın bir tutku olduğunu düşünüyor. İlk makinesi 9 yaşındayken kendisine alınan "36 pozluk Kodak Retinette” Fotoğrafçılıktaki rol modeli; Kuzen Ara Güler oldu, çocukluğu neredeyse Ara Güler’in yaşam hikayeleri ile geçti. Yıllar geçtikçe sırası ile, karanlık odadan başlayarak fotoğraf dünyasının gelişmelerini takip etmeye ve öğrenmeye özen gösterdi. "Fotoğraf çekmek; insanın aklını, gözünü ve yüreğini aynı hizaya Getirmesidir." sözünün doğruluğuna inananlardandır.
ANAFOD - Timurtaş Onan '' İstanbul Antolojisi Üzerine''
01:29:07

ANAFOD - Timurtaş Onan '' İstanbul Antolojisi Üzerine''

'' İstanbul Antolojisi Üzerine '' Son yirmi yılda iyice hızlanan kentsel dönüşüm ile ilgili fotoğraf ve belgesel film projeleriyle tanınan Timurtaş Onan ile dördüncü kitabını çıkardığı “İstanbul Antolojisi” üzerine. “Sokaklarda zaman zaman bir müzik sesi gelir kulağıma, bir film sahnesi, bir şiirden ya da romandan bir iki satır. Fotoğraflarımdaki kişileri bazen bir roman veya film karakteriyle özdeşleştiririm. Bazen arka sokakta bir kahvede fotoğraf çekmeden anı yaşamayı severim.” İstanbul tutkusunu bu sözlerle dile getiren, şehirde hep belli izlekler üzerinde “kaybolmayı”; vizörünü çevirdiği anlar ve hayatlar ile karışmayı seven, zamansızlık duygusu vermesi, anları en saf haliyle yakalaması, kontrastları ve tonları daha güçlü vurgulaması nedeniyle çalışmalarında sıklıkla siyah beyazı tercih eden Onan ile kitapları üzerine bir söyleşi. 'Timurtaş Onan' KİMDİR? Timurtaş Onan İstanbul’da doğdu. Fotoğraf çalışmalarına 1980 yılında başladı. Bu süre zarfında yurt içinde ve yurt dışında birçok fotoğraf etkinliğine katıldı, sergiler açtı, fotoğraf projeleri gerçekleştirdi. Ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarında jüri üyeliği yaptı. Sosyal açıdan önemli konular üzerine belgesel filmler çekti. Özellikle İstanbul üzerine yaptığı özgün projeler ile tanınan Onan’ın eserleri, yurtiçinde ve yurtdışında kamuya ait ve özel birçok koleksiyona dahil edildi. Bir yandan fotoğraf atölyeleri gerçekleştiren ve çeşitli sergilerin küratörlüğünü üstlenen Onan, bir yandan da kentin farklı yüzlerine odaklanan, beş kitaptan oluşacak “İstanbul Antolojisi”ne yeni halkalar eklemeye devam ediyor. Kitaplar 2024 İstanbul’un Hanları 2022 İstanbul Zamansız 2020 İstanbul Bir Garip Şehir 2018 İstanbul Her Şeye Rağmen Kitaplar 2010 Tarihi Yarımada/Yansımalar 2009 İstanbul Blues 2006 Türk Fotoğrafçıları Kütüphanesi No: 30 2005 Beyoğlu Geceleri Filmografi 2014 Geziyi Hatırlamak 2010 Tarihi Yarımada/Yansımalar 2010 Kramp 2009 Hayali Tacettin Diker 2008 Tarlabaşı’nda Neler Oluyor? 2007 Sokak
bottom of page