top of page

Etkinliklerimiz

  • Anafod -18.Sami Güner Kupasında Üyelerimiz Sunumları
    Anafod -18.Sami Güner Kupasında Üyelerimiz Sunumları
    20 Nis Cmt
    Kadıköy
    20 Nis 2024 20:00 – 21 Nis 2024 22:00
    20 Nis 2024 20:00 – 21 Nis 2024 22:00
    18.Sami Güner Kupasında Üyelerimiz Sunumları
  • Fotoğrafınla Gel - BURCU GÖKNAR
    Fotoğrafınla Gel - BURCU GÖKNAR
    26 Nis Cum
    ZOOM online etkinlik
    26 Nis 2024 21:00 – 23:50
    26 Nis 2024 21:00 – 23:50
    Bu ay temamız : 'Anhedoni' Psikolojide 'haz yitimi' olarak açıklanan Antik Yunan kökenli bu kelime, aşina olduğumuz ve eskiden keyif aldığımız şeylere yönelik ilgi kaybını, keyif alamama halini ifade eder. Şehir hayatında, sosyal ve bireysel varoluş öykülerinde 'haz yitimi' imgelerini arayacağız.

Anafod Blog

Anafod TV

ANAFOD - Enver Çiçek, Fisun Arabacı ve Melih Bağcı 'Üye Sunumları'
02:01:20

ANAFOD - Enver Çiçek, Fisun Arabacı ve Melih Bağcı 'Üye Sunumları'

ENVER ÇİÇEK 1974 yılında Sivas’ta doğdu. Evli üç çocuk babası halen Sivas'ta ikamet etmektedir. Ülke içinde bir çok şehirde ve ülke dışında inşaat firmalarıyla proje bazlı topograf (harita ölçüm uzmanı) olarak çalışmaktadır. Fotoğrafçılığı hobi amaçlı yapmaktadır. FİSUN ARABACI 1959 yılında Bursa da doğdu, 1978 yılında Erenköy Kız Lisesi'nden mezun oldu. Emekli bankacı olan Fisun Arabacı, 2003-2005 yılları arasında Fotoğraf Evi'nde Ara Güler, Prof. Sabit Kalfagil, Prof. Melih Akoğul, Haluk Çobanoğlu gibi usta fotoğraf sanatçıları ve eğitmenlerden eğitimler aldı. Anadolu Üniversitesi A.Ö. Fakültesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık programını bitirdi. Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonunun EFİAP-B unvanına ve Photographic Society of America ( Amerika Fotoğraf Topluluğu) PPSA, IAAP-T unvanlarına sahiptir. Dünyanın çeşitli ülkelerinde ve ülkemizin çeşitli yörelerinde çektiği fotoğraflardan oluşan geniş bir arşivi bulunmaktadır. 2017 ve 2020 yıllarında 2 adet e-kitabı yayınlandı. (www.sayisalkitap.com) Çeşitli uluslararası yarışmalardan madalyalar ve ödüller aldı. 2012 ve 2017 yıllarında iki adet kişisel sergi açtı, birçok karma sergi ve ANAFOD başta olmak üzere çeşitli projelere iştirak etti. Fisun Arabacı, evli ve iki çocuk sahibi olup, ANAFOD ve PHOTOGRAPHY VOYAGERS üyesidir. MELİH BAĞCI Melih Bağcı 1969 Ankara doğumludur. İlk orta ve lise eğitiminden sonra İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliğinden mezun olmuştur. 2015 yılından beri dijital fotoğraf ile ilgilenmektedir. 2017 yılından beri Anafod üyesidir. Özellikle gece ve uzun pozlama fotoğrafçılığıyla ilgilidir. 2021 yılından beri Foton, 2023 yılından beri WPF (World Press Fedaration) üyesidir. Üyemizin çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceleri bulunmaktadır.
ANAFOD Fotoğrafınla Gel - Ercan Arslan 'İnsana Dair'
02:32:29

ANAFOD Fotoğrafınla Gel - Ercan Arslan 'İnsana Dair'

ERCAN ARSLAN 1970 doğumlu olan Ercan Arslan,1997 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi GSF Fotoğraf Bölümünden mezun oldu. 2019 yılında MSGSÜ’de Yüksek Lisansını, tamamladı.1993 -2023 yılları arasında MilliyetGazetesi’ndeFoto Muhabirive Fotoğraf editörü olarak görev yaptı. Arslan, MSGSÜ Fotoğraf Bölümü, YTÜ Fotoğraf- Video Bölümünde “Basın Fotoğrafı” ve “Belgesel fotoğraf” dersleri vermektedir. Arslan’ın, açtığı kişisel fotoğraf sergilerinden bazıları; “Doğuya Dokunmak” / Güney Kore, “Su ile Gelen Kültür” / İstanbul, “Perdedeki Kadınlar” / İstanbul, “Mal Pazarı “/ Bursa, “Oksijen” / İstanbul. Arslan’ın katıldığı karma fotoğraf sergilerden bazıları; Ara Gülerve İzzet Keribarile “Kadına Dair” / İstanbul Aralarında Ara Güler’inde olduğu beş fotoğrafçı ile İtalya‘da “Öteki İstanbul” Yine aralarında Ara Güler’inde olduğu beş fotoğrafçı ile Güney Kore’de “İpek Yolu” sergileri. Televizyon; Ercan Arslan, 2013 yılında World Travel Channel da “Şimdi Fotoğraf Zamanı” adlı 21 bölümlük bir televizyon programı hazırlayıp sundu. Kitap; “Doğuya Dokunmak” (Ercan Arslan-Kamil Fırat) Aldığı Ödüllerden bazıları; 2011 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti “Yılın Fotoğrafçısı” ödülü, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği “Avrupa Birliği Ödülü 1.lik”, Getty İmages Fotoğraf “Başarı Ödülü” Ercan Arslan; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve İFSAK Onur üyesidir.
ANAFOD - Dostlar Fotoğraf Grubu "İklimler Değişirken Türkiye" Sunum ve Söyleşisi
01:43:39

ANAFOD - Dostlar Fotoğraf Grubu "İklimler Değişirken Türkiye" Sunum ve Söyleşisi

İKLİMLER DEĞİŞİRKEN TÜRKİYE Küresel düzeyde yapılan araştırmalara göre iklim değişikliği ve etkileri birçok insan tarafından ya bilinmiyor ya da bir kriz olarak görülmüyor. Yapılan birçok araştırma, bu krizin şimdiden çok fazla insanı etkilediğini ve önlem alınmazsa krizin boyutunun artacağını ortaya koymakta. ‘’İklimler Değişirken Türkiye’’ kitabı; sosyal sorumluluk bilinciyle bu krize dair farkındalığı arttırmak amacıyla ortaya çıkan kolektif bir çalışma ürünüdür. Ön sözünü değerli akademisyen Prof.Dr. Ali Demirsoy’un yazdığı, fotoğraf sanatçıları, akademisyenler ve yazarlar (105 katılımcı) tarafından hazırlanan bu kitap ile amacımız hem bir bilinç yaratma hem de gelecek nesillere kalıcı bir belge bırakmaktır. FOTOĞRAFLAR Ahmet Doğan Ataman - Ahmet Yavuzçehre - Ahmet Yılmaz - Ahu Akbaş - Akın Gedik - Ali İhsan Öztürk - Ali Karacan - Arzu Eygay - Aydanur Atamdede - Aykut Fırat - Ayşe Sümer - Barkın Er - Baytekin Kara - Berrin Kocayurt - Burcu Akçakaya - Burcu Yüceşen - Celal Deniz - Cem Ersoy - Cem Önal – Cem Özer-Cengiz Candurmaz - Cihangir Zeybek - Deniz Muzaffer Gökmen - Durmuş Üner - Ela Eryılmaz - Elif Gürel - Elmas Çumcu - Ercan Öztürk - Erhan Köken - Ethem Göksu - Eyüp Demir - Fahriye Okay - Faruk Akbaş - Fatih Kösebalaban - Fatih Oktay - Feramuz Kaya - Feyza Umaysız - Figen Gündüz - Filiz Salaçin - Funda Öztürk - Gökçe Coşkun - Gökhan Korkmazgil - Gürkan Bozkır - Gürol Murabıt - Hafize Zorlu - Haluk Pektaş - İhsan Gerçelman - İpek Candurmaz - İskender Selçuk - Kenan Elçi - Koray Ürkmez - Kürşat Akbay - Levent Fidan - Levent Solak - M.Necati Kanalıcı - Mehmet Akıncı - Mehmet Ali Yükselen - Melisa Evin - Meltem Özulu - Meral Okay - Muhammed Kösen - Muhsin Aydın - Murat Topal - Mustafa Kılıç - Mutlu Ekiz - Nebahat Yiğit - Nermin Atalay - Nezih Başgelen - Nurcan Önen - Nurettin Boydak - Neşe Kayardı - Oktay Demirkesen - Osman Turgut - Ömer Açar - Özge Aslankara - Özkan Olcay - Rıfat Özdemir - Samim Saka - Sati Güder - Savaş Zorlu - Selami Türk - Selman Vefa Yıldırım - Serdar Aydın - Seyit Konyalı - Sezin Gökgün - Sırrı Göçen - Sıtkı Fırat - Süleyman İnal - Şevki Silan - Şule Çivi Fidan - Tamer Günal - Tarkan Bozüyük - Tuğrul Tekbulut - Uğur Çaçaron - Ümit Erdem - Yağmur Battal - Yılmaz Aynalı ARAŞTIRMA ve YAZILAR Yazı Editörü Prof. Dr. Ömer Korkmaz - Bige Saygıner - Erkut Erdoğan - Figen Gündüz - Gökçe Coşkun - Hürmüz Yeniceli - Gökhan Korkmazgil - Nezih Başgelen - Sati Güder- Selman Vefa Yıldırım - Şafak Uçar - Tunç Yücel - Yağmur Batta l- Yusuf Tolga Durmuş
ANAFOD - A.Nur Türk-Canan Tor-Serra Kemmer Fotoğraf Sunum ve Söyleşisi
01:37:14

ANAFOD - A.Nur Türk-Canan Tor-Serra Kemmer Fotoğraf Sunum ve Söyleşisi

A.NUR TÜRK Kimyacı, Görsel Bekçi (fotoğrafçı), Gözlemci, Eğitmen) Fotoğraf; benim arka bahçemdir diye tanımlarım. Bazen de fotoğrafla ilişkimi bir günlük gibi, sadece (kendim ile/ kendim) arasında, iç sesim ile oluşturduğum, sesimin bir sessizliği olarak görürüm. Tam bu noktada görsel hikayeleri (fotoğrafı) fark ettim. Sanırım Berger’in dediği gibi ‘’Gördüğümü kelimelere dökecek bir ses arıyordum’’. Arka bahçemde; hikayelerine ortak olmak istediğim bir yığın ağaç vardı. Arka bahçemin çiçekleri, ağaçları, kuşları, börtü-böcekleri bu görsel mektuplar ile adete dile gelmişlerdi. Benim için artık bu oyun bir terapi odasına dönüştü. Psikolojik envanterler olarak gördüğüm fotoğraf (görsel mektuplar) ile sessizliğimizi biriktiriyoruz ve oyunun sonunda; görseller/ anlama, anlamlar/ hikayeye, hikayeler/ hayatlara dönmeye başlıyor. Ve bir bakıyorsun ki içinde sessiz kalmış sözcükler, herkesin hikayesine ortak olarak çoğalmaya başlamış. Tam bir terapi. Sanırım fotoğraf benim afyonum. Bu görsel mektuplar hayatımda olduğu süreçte tanık olduklarıma, öğrendiklerime, dahil olduğum hikayelere, kendime dahil ettiklerime ve buna vesile olan ruhuma ve gözlerime teşekkür etmek istiyorum. A.Nur Türk Bursa da yaşıyor. Bir oğul annesi. Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat fakültesi Kimya bölümünü bitirdikten sonra, kimyager olarak bir süre çalıştı. Daha sonra çeşitli eğitim kurumlarında kimya eğitmenliği yaptı. Fotoğrafla ilgisi sinema ile başladı (1999). Sinema karelerini dondurup fotoğraf görüntülerini kaydetmeye başladığı o ilk anla , fotoğrafa “ merhaba” dedi ve 2013 ‘den itibaren benim afyonum dediği kara kutusu ile birlikte dolaşmakta. 2013 de temel fotoğraf eğitimi (bufsad) ileri fotoğraf eğitimi (2014) aldı. Edebiyata ve felsefeye olan düşkünlüğü onu kavramsal fotoğraf alanına götürdü. 2015’den itibaren kavramsal fotoğraf üzerine 4 yıl süreyle eğitim ve atölye çalışmalarına katıldı. Sinema da görme biçimleri üzerine , bir çok atölye çalışmalarına katıldı (2017-2020). Eğitimine Anadolu üniversitesi fotoğrafçılık ve kameramanlık bölümünü ekleyerek 2019 da bu bölümden mezun oldu. Sergiler ve ödüller Seçilmiş yalnızlık ;(Y. Savuran küratörlüğünde) (2018) (grup sergisi) Zamanın ağızları ;(2022) Bursa uluslararası fotoğraf festivali Zamann penceresi ;(2021) Bursa uluslararası fotoğraf festivali Türkiye de unutulan imparatorluk şehri ANİ; (2020) Bursa uluslararası fotoğraf festivali Terra, Aqua,Aer ile üç güzeller; (2019) Bursa uluslararası fotoğraf festivali Corono günleri; editoryal fotoğraf çalışması (2020) Yırtık ; (Laleper Aytek küratörlüğünde) (2023) ( vizör grup sergisi) Zamanın Penceresi ;.Sami Güner kupası 1.seri 82022) 120 Metrekare ;Sami Güner kupası 2.seri (2023) mobile: +90 533 515 3498 e-mail: kertenkeleolsam@hotmail.com web: -instagram: https://www.instagram.com/ant___photography1/ CANAN TOR 1964 doğumluyum. Fethiye’de turizm bölgesinde yaşamanın ve reklamcılık alanında çalışmanın gereği olarak fotoğraf ile iç içeyim. Anadolu Üniversitesi A.Ö.F. Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümü mezunuyum. FEFSAD (Fethiye Fotoğraf ve Sinema Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı, ANAFOD (İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği) ve Kadın Fotoğrafçılar Derneği üyesiyim. Çürüyen Sanatoryumlar SERRA KEMMER 1963 yılında İstanbul Moda’da doğdum. Avusturya Lisesi ve Viyana Üniversitesi mezunu, bir sokak sevdalısıyım. Kahvelere, sokaklara ve özellikle de Sait Faik’in hikayelerini koltuğumun altına sıkıştırıp İstanbul sokaklarında gezip tozmaya düşkünüm. Fotoğrafa ilgim sokaklara olan ilgimden çok daha sonra başladı. İlk defa makinayla tanışmam sevgili hocam Alphan Yılmazmaden sayesinde oldu. Alphan hocamın ve sevgili hocam Timurtaş Onan’ın değerli fikirlerinden yararlanarak fotoğraf eğitimime devam ediyorum. Çeşitli projelerde yer almaktayım ve çeşitli karma sergilere katılmaktayım. Tam da istediğim gibi Beyoğlu’nun kuytu bir kahvesinde “Beyoğlu Kadınları” adlı ilk kişisel sergimi açtım. Çünkü çok sevdiğim sokaklarda gördüklerimi sevgiyle paylaşmak ve sokakları anlatmak istiyorum. İfsak, Anafod ve “Turkuazstreet Collective” üyesiyim.
ANAFOD - Seçkin Yılmaz 'Hikaye Oluşturma' - Müze Gazhane Söyleşisi
01:00:42

ANAFOD - Seçkin Yılmaz 'Hikaye Oluşturma' - Müze Gazhane Söyleşisi

SEÇKİN YILMAZ Ağırlıklı olarak siyah-beyaz belgesel fotoğrafçılık üzerine çalışıyor ve hem dijital hem de analog üretim yöntemlerini kullanıyor. Fotoğraf çalışmalarında kültürel izler, yabancılaşma gibi insan konularına odaklanıyor ve sosyal-belgesel projeler üretiyor. Fotoğraf eğitmenliğinin yanında, turizmnews.com internet portalının İstanbul temsilcisi olarak turizm haberleri yapmaya, foto-belgesel projeler üretmeye ve sergilemeye devam ediyor. 1966 yılında Adapazarı’nda doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) endüstri mühendisliği okudu. Mühendislik kariyerine Türk Telekom Adana’da devam ederken 2006-2012 yılları arasında Anadolu Ajansı’nda yurt muhabiri olarak çalıştı. Seçkin Yılmaz, İstanbul’da yaşayan, başta kültürel kalıntılar ve yabancılaşma duyguları olmak üzere insani konulara derin bir ilgi duyan bir gazeteci ve fotoğraf sanatçısıdır. Kişisel Yayınlar: Işık Suya Dokunduğunda| 1. Baskı | 2006 Kırsal Düşü | Espas Sanat Kuram Yayınları | 1. Baskı | 2016 Ödüller: 1.lik (2003) Antakya Ulusal FotoğrafYarışması Gümüş Madalya (2005 ) / 3. Balkan Exhibition of Artistic Photograpy 3.lük (2006) / International Photography Awards Şinasi Barutçu Kupası Ödülü (2023) / Fotogen Fotoğraf Sanatı Derneği Kişisel Sergiler: Işık Suya Dokunduğunda (2006) Bossert’in İzinde Karatepe (TRT Belgeseli) Sahne arkası (2006) Karşı Kıyı Abhazya (2014) Büyük Çerkes Sürgünü (2014) Kırsal Düşü (2016) Grup Sergileri: Barışa Çağrı (Vakıflı Ermeni Köy’ü) (2004) Sinemadan Yüzler (2008) Her Dem Sultan (2010) Artı 60 (2009) Beyaz Bir Masal (Pamuğun Hikayesi) (2010) Sosyal kültürel Sorumluluk Projeleri: Karşı Kıyı Abhazya (2009) Çerkes Düğünü (2009) Büyük Çerkes Sürgünü (2013) Göçerler – Mevsimsel Tarım İşçileri (2011) Hepimizin hayatı bizde iz bırakan hikayelerle dolu. Herkes anlatmak ve anlaşılmak istiyor. Hadi bunu fotoğrafla yapalım.

Anafod Instagram

bottom of page