Anafod - Fotoğrafınla Gel / Online Fotoğraf Okuma Günü
21 Mayıs Cum | Zoom Etkinliği

Anafod - Fotoğrafınla Gel / Online Fotoğraf Okuma Günü

Seçici: Serkan Turaç / Konu : Yaşamın İçinden
Biletler Satışta Değil

Saat ve Yer

21 May 21:00
Zoom Etkinliği

Bu Etkinlik Hakkında

Anafod Fotoğrafınla Gel 

Seçici : Serkan Turaç

Konu : Yaşamın İçinden

Tarih : 21.05.2021 Cuma / Saat : 21:00

Toplantıya katılmak için;

https://us02web.zoom.us/j/8056286088...

Meeting ID: 805 628 6088 

Passcode: Anafod

Zoom toplantısına nasıl katılacağınıza dair yardım için aşağıdaki kısayolu tıklayın; https://drive.google.com/.../1PvF9Y2ZRqKdYjxB7OZT11FXiQB.../

Üyelerimizin ve misafirlerimizin de fotoğraflarıyla katılabileceği çevrimiçi bir etkinliktir. İzlemek serbest ve ücretsizdir. Fotoğrafların kime ait olduğu bilinmeyecek şekilde birlikte izliyoruz ve değerlendiriyoruz. Beğenimizi kazanan ilk üç fotoğrafa ve en çok puan alan misafir fotoğrafımıza bir armağan veriyoruz.

Dikkat : 

* ZOOM programınızı toplantı öncesinde güncelleyiniz. 

* Toplantı saatinden önce toplantı salonuna girebilirsiniz. 

* Toplantı esnasında ilgililer hariç tüm mikrofonlar kapatılacaktır. 

* Danışma için yönetim kurulu üyelerimizden bilgi alabilirsiniz. 

* Üyelerimiz ve misafirlerimiz konuya uygun en fazla 5 fotoğrafını 21.05.2021 Cuma saat 20:00'e kadar fotografinlagel@anafod.org mail adresine gönderebilirler. 

------------------------------------------------------------------------------

Serkan Turaç Kimdir?

Serkan Turaç

Fotoğrafçı / Yönetmen

İstanbul doğumlu. Yüksek Öğrenimini Reklam ve Halkla İlişkiler üzerine yaptıktan Fotoğraf ve Kameramanlık Bölümünü bitirdi. 1992 yılında muhabirliğe yerel bir gazetede başladı. Yerel gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Birçok dergi ve gazete için yazı ve fotoğraf üretti. Son olarak Mirror Dergisi Yayın Yönetmenliği ve Beşiktaş Yaşam Dergisi’nde Yazı İşleri Müdürü olarak çalıştı. İmza atmış olduğu iki belgesel olmak üzere kısa ve uzun metraj filmlerde çeşitli görevler aldı. Kısa ve belgesel filmlerde yönetmenlik yaptı. Bodrum Kısa Film Atölyesini kurdu. Kısa film seminerleri düzenlemekte. Şirketler için tanıtım filmleri ve fotoğrafları çekiyor.  Fotoğraf sergilerinin yanı sıra görsel fotoğraf sunumları ve fotoğrafçılar için kitaplara editörlükler yapmayı sürdürüyor. Fotoğraf ve Sinema dalında seminerler veriyor. 

İki dönem Yürüttüğü İFSAK Başkan Yardımcılığı görevinden sonra 2013 2015 yılları arası bir dönem İFSAK Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Yayın tecrübesini İFSAK dergisinde Yazı işleri Müdürlüğü ve Yayın Yönetmenliği görevlerinde bulunarak sürdürdü. 

Görsel dalda küratörlüğü bulanan Serkan Turaç birçok sergi, festival organize etti. TFSF eğitim kitabında bölüm yazdı.  Özel kurumlara, üniversitelere, derneklere, fotoğraf kulüplerine rehberlik görevini sürdürürken bununla birlikte İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesinde bilirkişilik yapmakta, Ulusal ve Uluslararası (FIAP-UPI-PSA) alanda düzenlenen pek çok yarışmada fotoğraf ve sinema dallarında jüri üyeliği bulunmaktadır.

AKYA Film Prodüksiyon çatısı altında fotoğraf, video ve sinema çalışmalarına devam ediyor. Serkan Turaç, Türkiye’de, İFSAK, BÜFOD üyesi, Sille Sanat Sarayı’nın, Muş Fotoğraf Sanatı Derneği’nin ve Halikarnas BOFSAD’ın “Onur” üyesidir.  

FIAP Uluslararası Fotoğraf Sanatı Fedarasyonu (Fédération Internationale de l'Art Photographique) EFIAP/b unvanını, GPU (Global Photographers Union) ZEUS unvanını taşıyor.

www.serkanturac.com / www.bodrumkisafilmatolyesi.com  adı altında bir internet sitesi bulunmakta.

Kişisel Sergiler:  

2020 Görünmez Dijital sergi XHall

2019 Zamanın Anları Tasarım Vakfı Midyat Hükümet Konağı 

2018 İkilem Taksim Meydanı 

2017 Dönüşüm Dibeklihan Kültür Sanat Köyü

2015 Kör Nokta Bodrum Herodot Kültür Merkezi  

2010 İllüzyon  Büyükçekmece Kervansaray

Önemli Karma Sergiler: 

İstanbul Sergisi / Fransa 

Türk Günü sergisi / ABD Chicago

ARTİST 2015-2018 / TÜYAP

Gün doğudan Başlar  / TFSF

Sinan’a Saygı / Çekül Türkiye 

Fotoğraf günleri Arnavutluk Korçka

FOKUS Arnavutluk  

Fotoğraf Projeleri  

Serkan Turaç’ın Danışmanlığındaki Projeler: 

Şiirlerle İstanbul / Kartpostallarla Bodrum / SEMT / Kartpostallarla İstanbul / İz Bırakanlar / FOTOMOTION / Kaos / Dünya su Günü  / Minimalizm /İFSAK Deneysel Grubu / 1 Mayıs / Kütüphaneler Günü / Sanat Limanı Lise Çalışması/ Eğitim-Sen fotoğraf projeleri / Samsung FK / Sokak Yemekleri / Afrika’dan / Büyükçekmece’nin Büyükleri 1 / Beşiktaş Koleji / TED Koleji fotoğraf çalışmaları

Yayın ve kitap projeleri: 

OPET ORBİS ve ORBİT Kitapları /  Ütopya’dan Distopya’ya Kitap Çalışması, / Kartpostallarla Bodrum Kitabı /  İFSAK 2015 Kitabı / İz kitabı /  Kültür Bakanlığı Muş Lale Projesi / Çocuk İşçiler Kitabı / İFSAK Dergileri / 2010 Kültür Başkenti Projesi / Enerjik Bakış Kitabı / İFSAK Ayın Yarışması Almanağı / Ulusal ve Uluslararası Fotoğraf Yarışmaları Kitapları / İBB Dört Mevsim İstanbul Projesi / İstanbul Fotoğraf Noktaları Projesi / Beşiktaş Yaşam Dergisi/ Mirror Dergisi / Ustaların Gözünden Samsung NX / Büyükçekmece’nin Büyükleri 1/ Yusuf Biton Afrika’dan Kitabı / İFSAK Su Kitabı / Kaos fotokitap

Fotoğraf Gösterileri:  

İSTANBUL/ Taaffuzhane / Tarihsel Bakışlar / Kara Kara Kömür / Çekirdek / Rüzgâra yürek açanlar / Sessiz Algı / Etki Tepki / Kör Nokta / İllüzyon / Rüya / Ses

 

Filmografi  

2021 Bank Kısa Film

2019 Oğul Kısa Film

2018 Çukurca’nın Özgür Katırları Belgesel Film

2018 Doğruluk Sandalyesi Kısa Filmi

2018   Bodrumart Atatürk sergi filmi

2018 Fuducia İnternatinal tanıtım filmi

2017 Ansızım Kısa Film

2016   Not Kısa Film

2015 Sanalpazar Sinema ve Reklam Filmi

2014 Vefa harası tanıtım filmi 

2013 Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum Tanıtım Filmi 

2012 İFSAK Kısa film Festivali tanıtım filmi 

2012-2015 Yıldız Sarayı Kültür ve Turizm Bakanlığı RENA restorasyon sunum filmi

2012-2015 Yıldız Sarayı Hamit Havuzu Kültür ve Turizm Bakanlığı Gurbetoğlu tanıtım filmi 

2012 Pimsa Adler Otomotiv Tanıtım filmi 

2010 İFSAK 50. Yıl Belgesel filmi Görüntü Yönetmeni

2009 İzocam Enerji Verimliliği, İFSAK Kısa Filmi Kamera

2008 Arabesk, İFSAK Kısa Filmi Yapım

https://www.serkanturac.com/

Bu Etkinliği Paylaş